Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Besök med SFI-klass.

Erbjuder ni gratis visningar på lätt svenska för Sfi (Svenska för invandrare)?
"Sfi-lärare" (Uppdaterad )
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej!

  Vad roligt att ni vill besöka Vasamuseet!

  Vasamuseet erbjuder inte guidade visningar på lätt svenska, men det går att boka ett skolpropgram digitalt eller på plats med någon av våra pedagoger. Vi släpper bokningsbara tider etappvis under läsåret. Se vår skolsida för mer information om hur du bokar.

  SFI-klasser är alltid varmt välkomna att besöka museet och gå runt på egen hand. SFI-elever och lärare går in gratis i museet, men behöver föranmäla sitt besök.

  Förberedelse inför ert besök på Vasamuseet
  • Under fliken skola finns också en introduktionssida för SFI-klasser där ni bland annat hittar en ordlista och en audioguide på lätt svenska.
  • Kort introduktion till museet på en mängd språk finns längst upp till höger på Vasamuseets startsida under Choose language.
  • På startsidan finns också läsa-lätt-dokument på svenska.
  • Se Filmen om Vasa i klassrummet före besöket. Du får tillgång till filmen i samband med din förbokning. Filmen finns med tal på ett tjugotal olika språk.
  Bra att veta
  • Maj-september är museets högsäsong med många besökare från hela världen. Föredrar man ett besök under lugnare former passar perioden oktober-april bättre. 
  • Audioguiden finns på olika språk och kan laddas ner i förväg eller användas via museets fria Wifi på egen smart telefon eller läsplatta.
  • Matsäcksrummet finns på entréplan men har i dagsläget begränsat antal platser. Vi rekommenderar att ni planerar måltider före eller efter museibesöket om ni inte vill boka bord i Vasamuseets restaurang eller att ni äter medhavd mat utanför museet.
  • Vasamuseet är ett kontantfritt museum. I entrén, butiken och restaurangen betalar du enkelt med kort eller Swish.
  Hör av dig till Vasamuseets bokningskontor om du har några frågor!

  Mejla: bokningen.vasa@smtm.se
  Telefon; 08-519 548 70 Telefontid; måndag - fredag kl 10-12 och 13 - 15

  Varmt välkomna till Vasamuseet!

  Anna Bokning
  (Uppdaterad )
  Bästa svaret

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.