Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad åt man ombord?

Vad åt dem ombord? ( soldaterna och personerna ombord )?

Kommentarer

  • Hej Manuella!

    Tack för din fråga!

    Inomskärs fick alla ombord äta sin egen matsäck, först ute på öppet vatten lagades mat i en stor gryta i kabyssen, skeppets kök.

    Där lagades ärtsoppa och grynvälling, en form av gröt. Mat ombord skulle hålla länge, därför torkades och saltades varor för att konserveras.
    Torkad och saltad fisk och kött var vanligt.

    På vår hemsida har vi gjort digitala utställningar och samlat information som du kan ta del av. På sommaren kan du även komma och titta i Vasamuseets trädgård. Där odlas mat och läkeörter som man odlade på 1600-talet.

    För den nyfikne har vi även ett poddavsnitt
    och huruvida man bantade på den tiden.

    Varmt välkommen!

    Therése

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.