Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vasakurs för barn?

För ca 15 år sedan var mitt barnbarn och jag med på en kurs på Vasamuséet. Tror det var ca tre tillfällen. Det var så trevligt! Nu har jag nya små barnbarn och undrar, om ni fortfarande har dessa kurser.


Vasamuseet

Kommentarer

 • Ja, du har nog varit med dina numera stora barnbarn på ett program som hette Grannies och som riktade sig till far- och morföräldrar på besök med sina barnbarn.

  Numera har Vasamuseet istället familjevisningar på helger och skollov som riktar sig alla familjemedlemmar så naturligtvis kan man ta med sina yngre barnbarn på lämplig familjevisning.

  Här kan man läsa mer om familjevisningar på Vasamuseet; http://www.vasamuseet.se/besok/kalender/familje...

  Filmen om Vasagrisen visas dagligen varje hel- och halvtimme. Läs mer om vad man kan hitta på i museet på egen hand med små barn på denna sida; http://www.vasamuseet.se/sv/besok/Barn--Familj1/

  Juni - augusti har Vasamuseet öppet 8:30-18:00 varje dag.
  Filmen om Vasagrisen visas med svenskt tal en gång i timmen med start på halvslaget 8:30-16:30. Nu finns ett nytt familjespår att använda efter filmen om Vasagrisen. I spåret följer vi med grisen Lindbom genom museet och ställs inför kluriga frågor som är baserade på filmen. I foldern finns också pyssel att fortsätta med hemma. För barn från 3 till 8 år. Foldern finns i anslutning till filmen och är gratis.

  Det kan vara bra att veta att det tyvärr inte går att förboka eller köpa biljetter i förväg. Under perioden maj till och med augusti har vi många besökare och det kan bli köer. Oftast har vi mindre kö på eftermiddagen om det finns möjlighet att komma då. Vanligtvis tar det dock inte mer är 15-20 minuter att ta sig in i museet trots att det är kö.

  September-April är Vasamuseet öppet 10:00-17:00 (onsdagar 10:00-20:00) och vi rekommenderar att man besöker Vasamuseet med mindre barn under den perioden om man har möjlighet.

  Varmt välkomna!
  Didier Linder

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.